dinsdag 19 juni 2012

Allemaal piraat!

Vandaag werd onze school overspoeld door piraten want het was immers piratendag.  Alle piraten zetten hun beste beentje voor om allerlei piratenproeven tot een goed einde te brengen en dit leidde dan natuurlijk tot het vinden van een echte schat.
In opdracht van een echte piraat (die een brief in de juf haar klas had gelegd) moesten de kleuters van de 1ste kleuterklas over een bewegende brug lopen, in hoepels springen, op het klimrek klimmen, kanonballen gooien om uiteindelijk in het zand een brief te vinden met een hint over de vindplaats van de schat. Enkele kleuters hadden al vlug door dat de schat in de buurt van het kippenhok verstopt was waar we hem dan ook vonden. En weten jullie wat erin zat : lekkere vieze haaiensnoepen, echte piratenkost.
Onze piraatjes mochten op de rode loper ook hun stoere piratenstreken tonen aan niemand minder dan Carry Goossens, onze peter.  Hij koos de piraat van het jaar en dat werd Jinthe uit de 3de kleuterklas.  Zij werd dan ook beloond met een heuse medaille.  Proficiat Jinthe!
Van al dat harde werk had iedereen honger gekregen en konden we in het zonnetje genieten van een overheerlijke barbecue, bereid door de ouders van juf Lien, waarvoor onze grote dank!
's Namiddags werden onze piraten nog eens getrakteerd op een heerlijk ijsje.  Was dat smullen, zeg.
Iets doet ons vermoeden dat de piraatjes vanavond niet lang wakker zullen liggen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten