dinsdag 6 maart 2018

Rode mondjes in plaats van rode neusjes...

In ons thema "Ik eet mijn buikje rond" maakten we vandaag pasta klaar. We begonnen met het bekijken van de pasta en ontdekten dat er verschillende soorten bestaan : lange en korte, rechte, kromme, krulletjes en zelfs strikjes. Omdat pasta wat hard is om zo op te eten, moest die natuurlijk eerst gekookt worden. We moesten heel voorzichtig zijn en mochten zeker niet aan het vuurtje komen. Toen we rook zagen opstijgen en belletjes in het kokende water zagen, mocht de pasta in het water. Ook de saus werd opgewarmd en af en toe moest er eens geroerd worden. Toen de pasta gaar was, zagen we ook het verschil tussen gekookte en niet gekookte pasta. De pasta was namelijk dikker en zachter geworden en...klaar om op te eten. Eerst nog de saus er onder roeren, de potjes vullen en dan konden we smullen. En aan de rode mondjes te zien vonden onze kleine sloebers het hééél lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten