woensdag 15 september 2021

Een dagje in onze klas.

Hallo iedereen, wij zijn Jan en Jules, de klaspoppen van de 1ste kleuterklas. Neem je samen met ons een kijkje in de klas?
's Morgens ontvangen wij jullie kleuters in de praathoek. Wat valt daar allemaal te zien?
Dit is onze daglijn. Die vertelt ons wat er gedurende de dag te beleven valt. Omdat er zowel peuters als kleuters in onze klas zitten, hebben wij twee daglijnen : één met prentjes en één met concreet materiaal. Zo is het voor alle kinderen duidelijk wat we gaan doen. We starten de dag met een gezamenlijke activiteit waarna de kinderen in hoekjes aan het werk gaan. Doorheen de dag doorlopen de kleuters de verschillende hoeken. Gedurende de dag is er ook plaats voor muziek, beweging, spelletjes,...
We kijken door de ruiten, welk weer is het buiten? Elke dag krijgt Jules naargelang het weer een andere trui. Wolk, zon of regen, wij kunnen er allemaal tegen.
In onze klas is er heel wat werk en omdat de juffen niet alles zouden moeten doen, helpen wij graag een handje. Om het niet te vergeten hangen wij ons kenteken onder een taakje. Elke week komen er andere kindjes aan de beurt om de taakjes uit te voeren.
Goede afspraken maken goede vriendjes en om het voor iedereen duidelijk te maken, hangen de afspraken verspreid in onze klas.
Feesten doen we graag en om zeker niemand te vergeten, hebben wij een speciale verjaardagskalender met de foto's van de kleuters. Wie jarig is, krijgt van de juf een grote verjaardagskroon maar ook een klein kroontje achter zijn/haar foto. Hieperdepiep hoera!
Wij hechten veel belang aan zelfstandigheid. Omdat we sinds dit schooljaar één grote klas hebben, was er ruimte genoeg om in onze klas twee kleutertoiletjes te plaatsen. Zo leren wij zelf flink naar het toilet gaan en blijven onze broekjes (bijna) altijd droog. Uiteraard willen wij ook flink zelfstandig kunnen eten. En dat eten doen wij liefst zo gezond mogelijk.
Wij werken telkens rond een thema dat aansluit bij de leefwereld van de kinderen. Aan de hand van allerlei activiteiten leren de kleuters spelenderwijs alles over taal, wiskunde, muziek, beweging,sociale vaardigheden,... Zo wordt leren een plezier voor iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten